fbpx
Spring til indhold
HYGGELIG FERIEAKTIVITET

SPIL PETANQUE
PÅ CAMPINGTUREN

På Salling Camping kan I hygge jer med et spil petanque, lige når I har lyst. Når man spiller petanque, er man sammen på en hyggelig måde, og alle kan være med. Petanque er ikke kun for de ældste i familien – også børnene synes det er sjovt at se om man kan ramme “grisen”.

Har I aldrig spillet petanque før? det er ikke et problem, I er velkomne til at låne et spil petanque kugler i receptionen, og vi har fundet reglerne til petanque her, så I ved hvordan man spiller. En slags petanqueregler for begyndere.

Sådan spiller I petanque

Formål

Formålet med petanque er at ramme den lille kugle “Grisen” med metalkuglerne.

1. Det første I skal gøre når I skal spille er at vælge hold. I kan spille én mod én, to mod to eller tre mod tre. Hvert hold vælger et sæt kugler med et bestemt mønster.

2. I kan trække lod om hvem der starter med at kaste grisen – eller lade holdet med yngste mand være de første. Grisen kastes til et sted midt på banen.

3. Hver spiller på det første hold kaster en af deres bolde mod grisen. Nu handler det om at komme så tæt på grisen som muligt.

4. Nu er det næste holds tur. Er deres kugle tættere på grisen end første holds kugle, så er det deres tur én gang til.

5. Til sidst tælles point. Der er point til det hold hvis kugle er tættest på grisen.

6. Spillet fortsætter indtil alle kugler er kastet og pointene er talt op. Vinderen af runden starter runde 2 og man fortsætter til man når er pointgrænse som kan aftales på forhånd.

Vil du se alle vores aktiviteter for børn? Se mere her.

Rigtig god fornøjelse med petanque!